Foto Astrid Lindgrens värld alv.se

 

 Att besöksnäringen har mycket tuffa förutsättningar är ingen nyhet. Jocke Johansson är vd på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Läs Place Promotions Qs and As.

 

Om ALV – Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Parken, som grundades 1981, är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 490 000 besökare, varav drygt 30 procent ifrån utlandet. Parken har öppet från maj till augusti och helger i september, samt under svenska höstlovet. Under högsäsongen har Astrid Lindgrens Värld cirka 500 medarbetare, varav 125 arbetar inom teaterverksamheten.

 

1. Vem är du Jocke?
53 årig obotlig optimist som älskar sitt jobb och som gärna på fritid cyklar, åker skidor och spelar en del golf. Har också förmån att få vara vd för Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs.

2. Hur är läget just nu på Astrid Lindgrens Värld?
Det är bra. Vi planerar för fullt öppningen i maj 2021. Bl.a. hade vi förra veckan audition för skådespelare till sommaren.

3. Vilka är dina största önskemål inför 2021 för att verksamheten ska kunna utvecklas?
Att regering inte klassar in vår verksamhet under ordningslag utan istället tittar på hur vi faktiskt kan ha öppet på ett ansvarsfullt sätt även om det råder pandemi. Att vi kommit så långt i samhället att det inte längre råder pandemi.

4. Hur är din framtidstro för besöksnäringen?
Stor, övertygad om att människan fortsatt kommer prioritera upplevelser, aktiviteter på sin fritid. Tror också att människor påsikt kommer få ännu mer fritid. Vi kommer jobba smartare mindre rent tidsmässigt.

5. Vad önskar du dig helst av allt i julklapp?
Att pandemin försvinner. Ett omställningsstöd som är anpassat till oss som är säsongsföretag, det som är idag träffar inte. Om inte de två går så ett par nya skateskidor skulle inte vara fel😊.