Av: Joakim Ljungqvist

Vd och projektledare

Ny vd för Vätternrundan


 

Läs Place Promotions Qs and As med Oscar Sundblad – ny vd för MAIF IA/Vätternrundan.


 

Om Vätternrundan

Klassiska Vätternrundan genomförs i juni varje år där deltagare från hela världen samlas för att ta sig an detta unika långlopp på cykel. Motala, Östergötlands Sjöstad, utgör sedan starten 1966 loppets hemvist. Vätternrundan är också en del av En Svensk Klassiker.

vatternrundan.se

 

1. Vem är du Oskar?

45 årig tvåbarnspappa med rötterna på Gotland. Precis utsedd till ny VD för MAIF IA/Vätternrundan men arbetar just nu som Försäljnings & Marknadschef på Vätternrundan. Älskar såklart cykling i alla väder och alla typer av underlag. Är en inbiten motionär som gärna tar en fika i samband med de längre cykelturerna.

2. Ny vd på Vätternrundan? Hur går dina tankar om att utveckla arrangemanget?

Till att börja med så skall arbeta stenhårt för att säkra upp fysiska lopp i Motala 2021. Vi kommer att behöva göra en del justeringar i framförallt start-, depå- & mål- områden men räknar med att det blir en riktigt bra cykelvecka i Motala 2021. Sedan skall vi såklart fortsätta att utveckla oss och våra lopp. Det kan vara att vi på sikt gör en del ändringar på våra banor eller att vi lägger till helt nya arrangemang. Vi har redan nu tänkt oss att arrangera ett mindre lopp redan under våren 2021- Boren Runt där vi tänker försöka testa en del nya koncept.

3. Hur är din framtidstro för evenemangs- och besöksnäringen?

Jag tror det finns ett stort uppdämt behov på sikt att återigen få träffas, resa och få uppleva nya saker. Om jag bara tar Vätternrundan som exempel så vet jag, mig själv inkluderat, att det är kanske den bästa dagen på året. Känslan av att efter mer än trettio mil i sadeln passera mållinjen och få möjligheten att få gå och sätta sig och ta en matbit med tillhörande dryck i stadsparken i den ljumma junisolen är OSLAGBAR! Så jag tror att när pandemin är över så kommer det återigen komma många härliga tillfällen till resor, upplevelser och många fina möten mellan människor igen.

4. Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?

Att vaccineringen sätter igång så att Folkhälsomyndigheten kan blåsa faran över och att allt kan bli lite mer normalt igen. Om någon skulle få för sig att ge mig en ny cykel skulle jag såklart inte tacka nej heller😊